Advies- en consultancybureau Meelis & Partners viert 25-jarig bestaan

8-10-2019

Advies- en consultancybureau Meelis & Partners BV (onderdeel van Oosterhoff Group) bestaat 25 jaar. Ter gelegenheid van dit zilveren jubileum organiseert Meelis op 12 december een symposium rondom het thema ‘Safety & Security by design’, waarin het voorkomen van risico’s in de gebouwde omgeving centraal staat. Meelis is er namelijk sterk van overtuigd dat een goed integraal ontwerp cruciaal is voor de veiligheid. Security & Safety is meer dan het bestrijden van onveiligheid. Tijdens diverse presentaties in Utrecht wordt in een middag uiteengezet hoe een goed ontwerp veiligheid stimuleert. Minder maatregelen, meer veiligheid.

Tijdens het symposium ligt de focus op de transitie van ‘het bestrijden van onveiligheid’ naar het ‘realiseren van veiligheid’ en op het gemeenschappelijk belang van integrale veiligheid. Meelis zet in op enthousiaste geïnteresseerden uit de bouwsector en beleidsontwikkeling – waaronder architecten en adviseurs – maar ook (lokale) overheid, eindgebruikers en beheerders van gebouwen.

Stap naar ‘Safety & Security by design’

Gedurende het evenement zullen diverse presentaties handvatten bieden voor de stap naar ‘Safety & Security by design’. Meelis & Partners – in 1994 zelf begonnen in de beveiliging en inmiddels uitgegroeid tot stevige zakenpartner op het gebied van veiligheid – zag in dat het ontwerpen vanuit een visie op ‘te beschermen belangen’ de uiteenlopende veiligheidsdisciplines verbindt waardoor tegenstrijdige veiligheidsmaatregelen worden voorkomen. Daarom vertaalde Meelis dit naar een veel bredere, integrale en positieve benadering: ‘intrinsieke veiligheid’.

“Bij voorkeur schuiven wij zo vroeg mogelijk aan, zodat wij vanuit de organisatiedoelstelling van de opdrachtgever kunnen adviseren, realiseren en beheren”, licht Micha Meelis (Directeur Meelis & Partners) enthousiast toe. “Eerst veiligheid ontwerpen en vervolgens de restrisico’s bestrijden, zo zorgen we ervoor dat het pand bij oplevering al intrinsiek veilig is en kan blijven.”

Sprekers en presentaties

Het inspirerende middagprogramma wordt om 12.30 uur voorafgegaan door een lunch, waarna het symposium om 13.30 uur wordt geopend. Gerard Doos van moederbedrijf Oosterhoff Group, Rinus Meelis (oprichter Meelis & Partners) en Micha Meelis zelf trappen de presentaties vervolgens af met hun blik op verleden, heden en toekomst.

Een drietal gastsprekers – waaronder architectenbureau KAAN – laat aan de hand van praktijkcases zien hoe een andere kijk op beveiliging en veiligheid het ontwerp, maar ook de gebouwde omgeving heeft versterkt. Aan het einde van de middag (om 17.30 uur) wordt het symposium afgesloten met een hapje en een drankje.

Facts & Figures

Datum: 12 december

Locatie: Stadskantoor Utrecht

Ontvangst / lunch: 12.30 uur

Programma: 13.30-17.30 uur

Afsluiting / borrel: 17.30 uur

Aanmelden: stuur een e-mail naar info@meelis-partners.com

Over Meelis & Partners

Meelis & Partners (onderdeel van Oosterhoff Group) is een onafhankelijk advies- en consultancybureau dat opdrachtgevers begeleidt bij het ontwikkelen, formuleren en implementeren van (integraal) Safety & Security Risk Management en Continuity Management. Het productportfolio strekt hierbij uit van (risico-)onderzoek, ontwikkeling van organisatie, engineering en implementatie van maatregelen tot en met de ontwikkeling en uitvoering van beheer, inclusief audits en compliance. Meelis staat voor integrale veiligheid in de gebouwde omgeving. Niet alleen door de bundeling van kennis en ervaring, maar ook dankzij de samenwerking met sterke partners en absolute passie voor het vak.

Afbeelding: Symposium2