Afbeelding: CV

Even voorstellen... Kristjana Doka!

6-10-2021

Wat is je rol bij Meelis & Partners? 

“Binnen Meelis & Partners sla ik een brug tussen veiligheid (brandveiligheid) en beveiliging in de vroege stadia van het ontwerp. Met een achtergrond in architectuur en brandveiligheid-engineering kan ik door het ontwerp navigeren en samen met collega’s die integrale oplossing vinden die alle ontwerpdisciplines ten goede komt.”

Wat doet Meelis & Partners?

“Meelis & Partners is niet zomaar een beveiligingsadviesbureau. Wij zijn zoveel meer dan dat. Safety & Security by design is een holistische benadering tijdens het ontwerpproces. Het implementeren van safety- en security-concepten in het beginstadium van een projectontwerp leidt tot een beter en veiliger gebouw, met meer natuurlijke processen en minder zichtbare beveiligingsmaatregelen. Extra veiligheidsmaatregelen worden alleen toegevoegd om de restrisico’s te beheersen.”

Waarom kiezen opdrachtgevers voor Meelis & Partners?

“Wij werken nauw samen met onze opdrachtgevers en begrijpen zo de processen in hun bedrijf. Hierdoor zijn wij in staat om tot een efficiënt en effectief veiligheids- en beveiligingsconcept te komen. Eerst stellen we het risicoprofiel van het bedrijf van de opdrachtgever op en vervolgens komen we met ons advies dat volledig is afgestemd op het bedrijf en de processen van de opdrachtgever.”

Wat is de uitdaging in je dagelijkse werk?

“Werken als brandveiligheidsingenieur en als beveiligingsconsultant is erg uitdagend. Soms hebben deze twee disciplines tot doel de gebruiker te beschermen, maar de manier om dat te doen is vaak tegenstrijdig. Als brandveiligheidsingenieur willen we bijvoorbeeld dat deuren niet vergrendeld zijn om een veilige evacuatie te garanderen, maar als beveiligingsconsultant willen we deuren vergrendelen zodat indringers het gebouw niet kunnen betreden.”

Wat geeft je de meeste voldoening? 

“Het geeft veel voldoening om een project tot een goed einde te brengen. Wanneer wij als team ontwerppuzzels oplossen en ons harde werk realiteit zien worden; daar kan weinig tegenop.”

Wat levert samenwerking met Meelis & Partners voor opdrachtgevers op?

“Door veiligheid integraal te benaderen, wordt voorkomen dat ontwerpkeuzes de maatregelen van de verschillende veiligheidsdisciplines onbedoeld tegenwerken. Hierdoor zijn wij in staat een efficiënt en effectief veiligheids- en beveiligingsconcept te ontwerpen. Hierbij houden wij niet alleen rekening met de fysieke veiligheid (hoe veilig ben ik), maar ook met de sociale veiligheid (hoe veilig voel ik mij). Kortom een compleet ontwerp!”