Afbeelding: Plan

Hoe beheert u alle getroffen veiligheidsmaatregelen?

29-9-2021

U heeft een goed beveiligingsplan, maar hoe beheert u alle getroffen veiligheidsmaatregelen? En wie is hiervoor verantwoordelijk? Het beheer wordt vaak georganiseerd met behulp van een security management systeem. In Nederland bestaan meer dan 20 verschillende security management systemen! Veelal zijn deze gericht op een specifieke sector of branche. Andere systemen zijn meer op één specifiek 'te beschermen belang' gericht. Enkele voorbeelden van security management systemen zijn: 

·  De Haage Methodiek (DHM)
·  Security Management Systeem Norm 2017
·  TAPA Facility Security Requirements (FSR)
·  ISPS Code voor de Beveiliging van Schepen en Havenfaciliteiten

Organisaties zijn vaak niet op de hoogte van het bestaan van verschillende systemen. Wellicht sluit een ander security management systeem beter op uw huidige organisatie aan.

Enkele voorbeelden van vragen die u zich hierbij kunt stellen zijn: Sluit het security management systeem nog aan op uw behoefte aan veiligheid (denk hierbij ook aan de verschuiving van fysieke veiligheid naar ICT-veiligheid)? In hoeverre sluit het systeem aan op andere in de organisatie toegepaste kwaliteitssystemen?

Wij begrijpen dat deze vragen complex zijn. Daarom ondersteunt Meelis & Partners organisaties bij het beantwoorden hiervan. Door onze uitgebreide kennis van de verschillende security management systemen kunnen wij u ontzorgen bij het vaststellen of het huidige systeem voldoet, of dat een ander systeem wellicht beter bij uw organisatie past.

Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact met ons op!

Meelis & Partners
Veiligheid voor gebied gebouw en gebruiker