Afbeelding: shutterstock_19902445

Historie

De historie van Meelis & Partners begint op 20 oktober 1994. Op die datum is Meelis Security Management opgericht door M.A. (Rinus) Meelis.

De reden voor het oprichten van Meelis Security Management lag in het feit dat er - vooral eind jaren 60 en begin jaren 70 - een sterke ontwikkeling in de technische beveiliging heeft plaatsgevonden, terwijl de organisatorische maatregelen behoorlijk achterbleven. De kennis van beveiligingsmaatregelen lag vooral bij de leveranciers en fabrikanten van diensten en producten, die een enorme ontwikkeling en professionalisering door maakten. Dit terwijl door opdrachtgevers het onderwerp beveiliging steeds vaker werd uitbesteed. De afhankelijkheid van de leveranciers c.q. fabrikanten werd hierdoor steeds groter. Meelis Security Management wilde het gat aan kennis bij opdrachtgevers opvullen.

Alleen maatregelen gericht op beveiliging bleek steeds vaker maar een gedeeltelijke oplossing. Vanuit de behoefte om haar opdrachtgevers een allesomvattende oplossing te bieden breidde Meelis & Partners haar diensten uit. Safety en Security werd als totaal pakket geleverd waardoor er een betere onderlinge samenhang van maatregelen geleverd werd. Vanuit deze manier van werken kon Meelis & Partners ook als directievoerder zorgdragen dat er een weldoordachte beveiligingsorganisatie werd opgeleverd. Door deze uitbreiding paste de naamgeving niet langer bij het concept en is de naam van het bedrijf in 2009 gewijzigd  in Meelis & Partners BV.

Door als adviseur beveiliging betrokken te zijn bij de bouw van de nieuwe rechtbank van Amsterdam leert Meelis & Partners ingenieursbureau ABT kennen. Deze samenwerking bevalt zo goed dat Meelis & Partners in september 2017  toetreed tot Oosterhoff consultants & engineers waarvan ook ABT onderdeel is.
Op deze manier kan Meelis & Partners, in samenwerking met de andere werkmaatschappijen van Oosterhoff, haar opdrachtgevers nog beter van dienst zijn.