Historie

De historie van Meelis en Partners begint in 1994. Destijds is Meelis Security Management opgericht door M.A. (Rinus) Meelis, als onafhankelijk kennisinstituut op het gebied van security management voor opdrachtgevers.

De reden voor het oprichten van Meelis Security Management lag in het feit dat er - vooral eind jaren 60 en begin jaren 70 - een sterke ontwikkeling in de technische beveiliging heeft plaatsgevonden, terwijl de organisatorische maatregelen behoorlijk achterbleven.

De kennis van beveiligingsmaatregelen lag vooral bij de leveranciers en fabrikanten van diensten en producten, die een enorme ontwikkeling en professionalisering door maakten. Dit terwijl door opdrachtgevers het onderwerp beveiliging steeds vaker werd uitbesteed. De afhankelijkheid van de leveranciers c.q. fabrikanten werd hierdoor steeds groter. Meelis Security Management wilde het gat aan kennis bij opdrachtgevers opvullen.

Door sterke uitbreiding van de diensten die Meelis Security Management leverde, paste de naamgeving niet langer bij het concept. Om deze reden is de naam van het bedrijf in 2006 omgedoopt in Meelis en Partners. Diensten die aan het aanbod werden toegevoegd  waren onder meer recherche diensten, detachering, scholing en projectmanagement.

In september 2017 is Meelis & Partners toegetreden tot Oosterhoff, tot voor kort Oosterhoff Group. Oosterhoff is de moedermaatschappij van ingenieursbureau abtWassenaar, ingenieursbureau ABT, bbn adviseurs, adviesbureau Lüning, ABT België, ABT Deutschland, HE Adviseurs, Meelis & Partners, Huygen Installatie Adviseurs en Innovatieplatform Quake . Door kennis en expertise te bundelen leveren wij een integrale kwalitatieve bijdrage aan de gebouwde omgeving.